Lukaku zet record neer en helpt Inter aan halve finale Europa League

10-08-2020 22:55
9

Internazionale heeft op indrukwekkende wijze de halve finale van de Europa League gehaald. De Nerazzurri speelden uitstekend tegen Bayer Leverkusen en deden zich met een uitslag van 2-1 eigenlijk nog tekort. Een scorende Romelu Lukaku schreef geschiedenis.

Het spektakel zat voornamelijk in de eerste helft. Inter liet daarin zien met hoge verwachtingen naar Duitsland te zijn afgereisd en na twintig minuten stonden de Italianen dan ook al met 2-0 voor. Nicoló Barella punterde vanaf de rand van de zestien binnen en Lukaku werkte drie minuten later al vallend de bal achter Leverkusen-goalie Lukas Hradecky. Lukaku is de eerste speler ooit die in negen wedstrijden op rij scoorde in de Europa League.

Op dat moment nam Kai Havertz zijn ploeg op sleeptouw. De sterspeler van de formatie van trainer Peter Bosz maakte er al gauw 2-1 van en samen met zijn doelman en een beetje geluk hield hij Leverkusen in de wedstrijd. Dat beetje geluk kwam door een interventie van de VAR: scheidsrechter Del Cerro Grande zag een handsbal van Daley Sinkgraven in het strafschopgebied, maar zijn video-assistent annuleerde de toegekende strafschop.

Ondanks dat de Italiaanse storm was gaan liggen werd het wel duidelijk dat de Nerazzurri het betere van het spel hadden en dat het zaak was voor Die Werkself om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven hangen. Dat lukte Leverkusen, ondanks aardig wat kansen voor Inter, best aardig. De rust werd gehaald met 2-1 en in de tweede helft wierp Hradecky zich vaak op als redder in nood.

Kansen voor de Duitsers kwamen er echter ook niet meer. Na zes minuten blessuretijd en nog een penalty voor Inter die op het laatste moment werd afgeblazen konden de Italiaanse handen de lucht in: zij zijn geplaatst voor de halve finale van de Europa League en spelen daarin tegen Shakhtar Donetsk of FC Basel.