Pletinckx imponeert bij Zulte Waregem: Die evolutie is zijn verdienste

Pletinckx imponeert bij Zulte Waregem: "Die evolutie is zijn verdienste"

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 19:17ma 10-08-2020 om 19:17

Zulte Waregem heeft met Olivier Deschacht een veteraan achterin op de loonlijst staan. Naast hem brak Ewoud Pletinckx de voorbije seizoenen helemaal door. Bij Essevee verwacht men ook veel van de negentienjarige verdediger.

Pletinckx deed het het voorbije seizoen bijzonder goed bij Zulte Waregem en werd inmiddels gebombardeerd tot de kapitein van de club. Joric Vandendriessche, Sports Coördinator bij Zulte Waregem, kan bij Sport/Voetbalmagazine de lof niet op over de belofteninternational.

"Weinigen hadden twee jaar geleden voorspeld dat Ewoud nu een kleine vijftig profwedstrijden zou tellen en tot de jonge Rode Duivels zou behoren. Die snelle evolutie is zijn verdienste. Hij heeft een profmentaliteit, een topprofiel qua fysiek, is rustig en mentaal weerbaar en pikt snel op. Bovendien nu al een leider op en naast het veld. Hij heeft een grote toekomst voor zich", klinkt het.

Pletinckx heeft nog een contract tot medio 2023 bij Zulte Waregem. Inmiddels werd hij al gelinkt aan Feyenoord, maar Essevee is niet van plan om Pletinckx te laten gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Zal Pletinckx ooit in een buitenlandse topcompetitie spelen?

(91 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws