Tottenham dicht bij toptransfer: 'Ruildeal met Southampton in de maak'

Tottenham dicht bij toptransfer: 'Ruildeal met Southampton in de maak'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 14:00ma 10-08-2020 om 14:00

De transfer van Pierre-Emile Hojbjerg naar Tottenham Hotspur is op een oor na gevild. Maandag ondergaat de Deense middenvelder een medische keuring in Noord-Londen.

Dat melden talloze media in Engeland, waaronder de BBC. Tottenham en Southampton bereikten vorige week een akkoord over de transfersom van Hojbjerg, die al langer zijn zinnen heeft gezet op een move naar Londen. Interesse van Everton wimpelde hij af, terwijl Manchester City en Ajax in een eerder stadium afhaakten.

Tottenham betaalt 16,5 miljoen euro, maar onder de streep is de Londense club slechts 3,3 miljoen euro kwijt. Dat komt door Kyle Walker-Peters, die de omgekeerde weg bewandelt. Southampton maakt voor hem 13,2 miljoen euro over naar Spurs. Walker-Peters speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij The Saints.

Hojbjerg (25) werd opgeleid door Bayern München en was de laatste jaren aanvoerder bij Southampton, totdat hij weigerde een nieuw contract te ondertekenen. In de slotfase van het seizoen moest moest hij de band inleveren en viel hij buiten de basiself.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws