Opletten geblazen: ‘Gent moet gauw klaar zijn, de CL komt er heel snel aan’

Opletten geblazen: ‘Gent moet gauw klaar zijn, de CL komt er heel snel aan’

10-08-2020 13:15
3

Ook dit seizoen laat voetbalcommentator Peter Vandenbempt met regelmaat zijn licht schijnen over onze vaderlandse voetbalcompetitie. De Sporza-analist zag afgelopen weekend een heel erg zwakke eerste helft Gent, en weet dat de tijd dringt.

KAA Gent ging zondagmiddag met 2-1 de boot in tegen STVV, een nederlaag die ze niet hadden zien aankomen in Gent. ‘Die eerste helft van Gent was voetballend ronduit slecht. Ze werden afgetroefd in gretigheid, en toen Gent beter in de wedstrijd kwam was er die blunder’, aldus Vandenbempt.

‘Als je in de zomer zo hebt geïnvesteerd, en de hele voorbereiding hard werkt om dat type tegengoals te vermijden, ja dan is dat zuur’, vervolgt de analist. Gent begint dus met een valse lei aan het seizoen, prioriteit nummer één de komende weken is echter Europees voetbal.

‘Ze moeten gauw klaar zijn want de Champions League voorrondes komen eraan in een dikke maand. Dat is de grote ambitie van de club dit seizoen, in de CL of eruit, dat gaat voor een groot deel de sfeer rond de club bepalen dit jaar’, merkt Vandenbempt op.