Club Brugge treedt na verlies in voetsporen van KRC Genk en Anderlecht

Club Brugge treedt na verlies in voetsporen van KRC Genk en Anderlecht

10-08-2020 10:30
9

Club Brugge kon zaterdag niet overtuigen tegen Sporting Charleroi en verloor dan ook met 0-1. Het gebeurt niet vaak dat een titelverdediger verliest op Speeldag 1. Dit is amper de vierde keer in twintig jaar. 

De laatste keer dat dit gebeurde was toch al zeven jaar geleden. Toen was het Anderlecht van John van den Brom de pineut. Het verloor op de eerste speeldag thuis met 2-3 van Sporting Lokeren. Het was meteen een eerste kennismaking met Hans Vanaken, die met twee goals het lot van Anderlecht kon bezegelen.

Hugo Broos maakte in 2004 hetzelfde mee bij Anderlecht. De regerend kampioen ging toen verrassend onderuit tegen Moeskroen met 2-0. Patrick Dimbala, vooral bekend van Eendracht Aalst, was toen de man van de match en scoorde beide doelpunten.

In 2002 was het dan weer KRC Genk dat op de openingsspeeldag zwarte sneeuw zag. Ook hier was Sporting Lokeren de beul van dienst. Koen Daerden scoorde wel twee keer voor KRC Genk, maar bezoekers Gretarsson, Kimoto en Bangoura zorgden voor een heel stille avond in het Fenix Stadion.