Anderlecht op zoek naar tempo: 'Geld om er zo eentje te halen, is er niet'

Anderlecht op zoek naar tempo: 'Geld om er zo eentje te halen, is er niet'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 07:47ma 10-08-2020 om 07:47

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 07:48ma 10-08-2020 om 07:48

RSC Anderlecht opende het seizoen met een 2-2 gelijkspel uit bij KV Mechelen. Na een 0-2 voorsprong was men vooral teleurgesteld bij paars-wit, maar achteraf bekeken mag het niet klagen. Bij de Brusselaars viel Peter Zulj op, alleen niet in positieve zin.

Zo speelde Anderlecht zeer traag en te weinig vooruit. 'Peter Zulj is een belangrijke factor in dat trage, horizontale spel. De Oostenrijker heeft een sleutelrol in het team, zeker als middenvelder. Hij heeft ervaring en zou met zijn technisch vermogen een inspirator moeten zijn, maar slaagt erin 90 minuten lang geen enkele risicopass te geven. Het gaat altijd opzij of zelfs achteruit. Het is allemaal zo loom, inspiratieloos', klinkt het in Het Nieuwsblad.

'Sambi Lokonga moet nog groeien en kan daar op termijn wel voor zorgen. Vlap lijkt ons ook letterlijk te licht voor zo'n rol. Hij kwam er in Mechelen pas tegen het einde van de wedstrijd door, net voor hij krampen kreeg. Loopt er, naast de peperdure Adrien Trebel die weg moet, bij Anderlecht nog iemand die het tempo van de wedstrijd in positieve zin kan bepalen? Zou moeten, want geld om er zo eentje te halen, is er niet', besluit de krant.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Zulj naar de kant bij Anderlecht?

(430 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws