Van Ranst kritisch voor JPL: Bij begrafenissen knuffelen mensen ook niet

Van Ranst kritisch voor JPL: "Bij begrafenissen knuffelen mensen ook niet"

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 07:15ma 10-08-2020 om 07:15

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 07:15ma 10-08-2020 om 07:15

Na de bekerfinale klaagde Marc Van Ranst over het te uitbundig vieren in coronatijden. De viroloog gaf vooraf een signaal richting de Pro League, maar toch zag hij dat het nog veel beter kan. Zo gaf Mehdi Bayat alvast het slechte voorbeeld.

De voorzitter van Sporting Charleroi, en ook de KBVB, sprak na de zege op Club Brugge zijn spelers toe op het veld. Daarbij droeg Bayat zijn mondmasker niet correct. "Het is niet dat dit een nieuwe coronagolf zal veroorzaken, maar voor de perceptie helpt het niet”, vertelt Van Ranst in Het Nieuwsblad, die eerder al stelde dat profvoetballers- en clubs een voorbeeldfunctie hebben."

Dat voetbal emotie is en dat daar gejuich bij komt kijken, vindt Van Ranst larie. "Bij begrafenissen komt er ook veel emotie aan te pas. En daar geven mensen elkaar geen knuffels. Kijk: ik heb niets tegen het voetbal, integendeel. En dat dat juichen een verkeerd beeld schept, stoort niet iedereen. Ik zeg: geef het een aantal matchen, zodat iedereen zich kan aanpassen. En tot dan wacht ik met veel plezier op de eerste ploeg die met juichen een positieve perceptie creëert."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Viseert Van Ranst te vaak het voetbal?

(577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws