Waasland-Beveren staat aan de leiding na winst tegen KV Kortrijk

09-08-2020 22:39 Laatste update: 22:40
29

Waasland-Beveren is er in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen in geslaagd om te verrassen. Op bezoek bij KV Kortrijk wonnen de bezoekers met 1-3.

Waasland-Beveren werd als velen als een vogel voor de kat bestempeld, maar toonde dat niet tegen KV Kortrijk. De eerste kans voor de bezoekers betekende ook meteen een doelpunt. Daan Heymans bracht Waasland-Beveren na tien minuten voetballen op voorsprong.

KV Kortrijk reageerde meteen, Terem Moffi raakte de paal. Waasland-Beveren speelde uiteindelijk wel goed mee, terwijl de Kortrijkzanen bleven zoeken naar die gelijkmaker. De ploeg van Yves Vanderhaeghe toonde ook het meeste initiatief, had flink wat doelpogingen, maar de echt grote kansen bleven uit. Een doelpunt werd er ook niet meer gescoord voor rust.

De tweede helft begon met een strafschopfout van Caufriez, die Ilombe Mboyo in dank afnam. De aanvaller maakte er 1-1 van, waardoor alles opnieuw te doen was voor Waasland-Beveren. De bezoekers zochten ook nog naar een doelpunt en kregen dat ook. Invaller Koita schoot van bijzonder ver op doel, Jakubech greep naast de bal en zorgde zo mee voor de 1-2.

Het bleek een uppercut te zijn voor KV Kortrijk. Die gelijkmaker werd niet meer gevonden, ondanks enkele kleine pogingen en één gigantische mogelijkheid voor Lepoint. Heymans scoorde zelfs nog een tweede keer voor Waasland-Beveren en maakte een terugkeer van KVK zo helemaal onmogelijk. Waasland-Beveren kon het seizoen zo onverwacht beginnen met een overwinning.