Telegraph: Barça werkt aan ruildeal voor City-uitblinker Bernardo Silva

Telegraph: Barça werkt aan ruildeal voor City-uitblinker Bernardo Silva

09-08-2020 21:45
2

FC Barcelona staat op het punt om zich officieel bij Manchester City te melden voor Bernardo Silva, meldt The Telegraph. Volgens het Britse dagblad zetten de Catalanen in op een ruildeal, waarbij Nélson Semedo als wisselgeld kan fungeren.

Silva maakte tijdens het seizoen 2016/2017 indruk bij AS Monaco en werd vervolgens voor vijftig miljoen euro binnengehaald door Manchester City. Daar heeft hij zich in de kijker van FC Barcelona gespeeld, meent The Telegraph: volgens de krant heeft Barça de 25-jarige Portugees een centrale rol in de plannen voor komend seizoen in het vooruitzicht gesteld.

Het huidige contract van Silva loopt echter nog door tot medio 2025: het afkopen daarvan lijkt onhaalbaar voor Barcelona, dat een fors aantal inkomsten is misgelopen tijdens de coronacrisis en heeft moeten snijden in zijn uitgaven. Een ruildeal zou uitkomst kunnen bieden. De nummer twee van de Primera División lijkt van plan om één of meerdere spelers in de deal te betrekken, in de wetenschap dat rechtsback Semedo al langere tijd gevolgd wordt door Manchester City.

Hoe Silva tegenover een transfer naar Spanje staat – na drie jaar Manchester City – is nog afwachten. De spelmaker is sinds zijn komst een vaste waarde gebleken en heeft in het seizoen 2019/2020 al 52 optredens op zijn naam staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie