Hoe Clinton Mata het bijna helemaal opgaf: Dan was er nu geen sprake van mij

Hoe Clinton Mata het bijna helemaal opgaf: "Dan was er nu geen sprake van mij"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 22:31zo 09-08-2020 om 22:31

Clinton Mata mag gerust een laatbloeier genoemd worden. De verdediger is inmiddels één van de beste spelers in onze competitie, maar had het aanvankelijk moeilijk om door te breken bij Charleroi. Mata besefte toen dat hij het anders moest aanpakken.

"Toen ik anderhalf jaar niet speelde bij Charleroi, onder Felice Mazzu, toen is mijn euro gevallen", vertelt Mata in Het Nieuwsblad. "Ik ging van de bank naar de tribune, mocht eens invallen, weer naar de tribune. Zonder uitleg. Toen heb ik mezelf beloofd dat hij op een dag niet meer naast mij zou kunnen."

Mata ging aan de slag en deed er alles aan om toch door te breken. "Ik betaalde een conditietrainer uit eigen zak om nog bij te trainen. Vandaag betaalt dat werk zichzelf terug. Want ik ben niet vanzelf zo sterk geworden, hè. Ik had kwaliteiten, maar was niet stevig genoeg", aldus Mata.

"Eens ik doorhad dat ik daardoor in de ploeg kwam, ben ik nooit meer veranderd. Ik zit nu elke dag in de fitness. Terwijl ik dacht dat ik niet het niveau van eerste klasse had. Ik overwoog een uitleenbeurt naar tweede klasse. Stel je voor dat ik dat gedaan had. Dan was er nu geen sprake van mij", vertelt de verdediger van Club Brugge.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws