VP Analyse: Nieuw seizoen, maar hetzelfde euvel voor Anderlecht

VP Analyse: Nieuw seizoen, maar hetzelfde euvel voor Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 20:25zo 09-08-2020 om 20:25

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 22:46zo 09-08-2020 om 22:46

Anderlecht en KV Mechelen hebben 2-2 gespeeld in een spektakelstuk. Een bittere pil voor Anderlecht, dat zijn schaapjes op het droge leek te hebben. Welke conclusies kunnen we trekken? VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij.

Hopeloos wisselvallig Anderlecht
Er zit potentieel in dit Anderlecht, dat ziet iedereen. Toch blijft de vraag hoe dat omgezet kan worden in resultaten. Een topclub die 0-2 voorkomt mag dat niet zo makkelijk uit handen geven. Net als vorig seizoen lijkt er niet echt een ploeg op het veld te staan, de puzzel is nog niet gemaakt.

Dat is natuurlijk problematisch, want Anderlecht zou nu toch een paar maanden verder moeten staan. De voorbereiding diende om een beetje maturiteit in de ploeg bij te brengen. Dat net Zulj en Vlap, de iets meer ervaren mannen in het team, niet thuis geven maakt het echter pijnlijk.

De Camargo moet spelen
Het is natuurlijk een beetje scorebordjournalistiek: de goal van De Camargo speelt zeker mee in ons oordeel. Het is echter wel een pak meer dan dat. De Camargo brengt dreiging in de box, enkel en alleen al door zijn reputatie. Togui ploetert en werkt, maar is toch geen spits die uit het niets een goal kan maken.

De Camargo was na de match duidelijk niet al te blij met zijn statuut als bankzitter. De ex-Rode Duivel heeft dan ook al genoeg bewezen. Had KV Mechelen deze match gewonnen met hem in de basis? Dat zullen we nooit weten, maar zelfs op zijn 37ste is hij toch nog altijd een garantie op doelpunten.

Kabore is een krak
Het deed voor sommigen wat vreemd aan: een speler die pas komt kijken bij KV Mechelen, maar al meteen voor vijf miljoen euro gekocht wordt door Manchester City. In Manchester zitten echter geen simpele zielen. Het duurt niet zo lang om het potentieel van Kabore te zien.

Kabore heeft zowat alles om te slagen aan de top. Zijn snelheid op de eerste meters is indrukwekkend, waardoor Amuzu er niet één keer voorbij raakte. Zijn voorzetten zijn bijna altijd perfect aangesneden en bovendien is ook zijn spelinzicht bijzonder ontwikkeld voor een achttienjarige. Kortom: een speler die niet te houden is voor een club als KV Mechelen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws