Vertrek komt steeds dichter: 'David legt maandag medische proeven af in Lille'

Vertrek komt steeds dichter: 'David legt maandag medische proeven af in Lille'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 19:22zo 09-08-2020 om 19:22

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 19:29zo 09-08-2020 om 19:29

Het ziet er nu toch écht naar uit dat Jonathan David zijn loopbaan vervolgt bij Lille OSC. Het wonderkind van KAA Gent gaf eerder al aan dat de Noord-Franse subtopper zijn voorkeur wegdraagt. Maandag reist hij alvast naar de stad af.

David zal in Rijsel zijn medische proeven ondergaan. Dat beweert Olivier Fosseux, journalist bij La Voix du Nord en iemand die Lille OSC op de voet volgt. Er ligt bovendien al een contract voor vijf seizoenen klaar. Als David slaagt in zijn testen, zet hij dus hoogstwaarschijnlijk zijn krabbel.

Dat lijkt te veronderstellen dat de onderhandelingen tussen Gent en Lille in een afrondende fase zitten. Eerder weerlegde Michel Louwagie nog met klem dat de deal rond is. Toch twijfelt niemand er nog aan of David straks in Lille aan de bak gaat. Daar moet hij de opvolger worden van Victor Osimhen, die voor een recordbedrag naar Napoli trok.

Overigens verging het Gent in haar eerste officiële wedstrijd zonder David niet al te best. Op de openingsspeeldag verloren de Buffalo's meteen verrassend bij Sint-Truiden: 2-1.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt David de juiste keuze met Lille?

(85 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws