Anderlecht geeft overwinning nog uit handen tegen KV Mechelen

09-08-2020 20:10
85

Anderlecht heeft een 0-2 voorsprong weggegeven tegen KV Mechelen. De Camargo en Vanlerberghe zetten de zaken recht en legden de 2-2 eindstand vast.

De eerste grote kans was er één voor de thuisploeg. Vranckx kon Schoofs alleen voor doel zetten, maar de pass was hard en Schoofs mikte hem langs. Mechelen toonde zich scherper dan de bezoekers, maar kreeg verder geen grote kansen meer. Ook Anderlecht liet zijn tanden niet zien en hield het bij een paar ongevaarlijke pogingen. 0-0 was de logische ruststand.

Misser na misser
De tweede helft ging meteen goed van start. Kabore gaf een uitmuntende voorzet, maar Schoofs kopte van dichtbij net over. Ook Togui en Hairemans liet even later nog wenkende kansen onbenut.

Meestal wordt dan aan de andere kant afgestraft en dat was nu niet anders. Doku kon na het uur een mooie actie opzetten op de rechterkant. Hij sneed naar binnen en versloeg Coucke. Na een blunder van Luckassen kreeg Togui alweer een open kans, maar de spits is geen koele killer. Hij trapte weer te overhaast naast de goal. Aan de overkant toonde Anderlecht zich dodelijk: Bushiri werkte een pass van Murillo in eigen doel en zette 0-2 op het bord.

Spektakel in het slot
KV Mechelen leek dood, maar in amper twee minuten lagen de zaken anders. Het waren twee invallers die scoorden. Eerst De Camargo met een mooie kopbal, daarna Vanlerberghe met een nog mooier schot. Niet toevallig was Kabore twee keer de assistgever. De aanwinst van Manchester City geeft weer zijn visitekaartje af.