Dessers en Onuachu zorgen voor comeback van Genk tegen Essevee

09-08-2020 17:57 Laatste update: 18:41
13

KRC Genk heeft de eerste partij van het seizoen tot een goed einde gebracht. Op bezoek bij Zulte Waregem haalde het met 1-2 na doelpunten van spitsen Cyriel Dessers en Paul Onuachu. De Limburgers hebben zich daarvoor echter stevig in het zweet moeten werken.

Het mocht dan wel snikheet zijn in het Regenboogstadion, dat was er aanvankelijk niet aan te zien. Beide ploegen begonnen meteen gretig aan de partij en gingen vroeg op zoek naar dat openingsdoelpunt. De thuisploeg kwam er ook het dichtste bij na onder andere pogingen van Laurens De Bock en Saido Berahino.

Aan de overzijde kregen we wel een bedrijvige Cyriel Dessers te zien, maar de Eredivisie-topschutter van vorig seizoen slaagde er niet in om ook kansen af te dwingen. Bansen, de vervanger van de geblesseerde Sammy Bossut, kende op een poging van Ito na een vrijwel werkloze eerste veertig minuten.

Spannend einde van eerste helft
We leken op een gelijke stand af te stevenen, maar dat was niet naar de zin van Olivier Deschacht. In zijn jubileumwedstrijd, hij speelde nu 500 wedstrijden in de Jupiler Pro League, kopte de veteraan de bal voorbij Vukovic.

Genk kwam achteraf opzetten en kon tot twee keer toe bijna scoren. Nygren wist echter niet in doel te besluiten. Ook Berahino kreeg nog een uitstekende mogelijkheid om te scoren, zijn kopbal scheerde de deklat.

Genk begon de tweede helft zoals het de eerste eindigde en ging op zoek naar die gelijkmaker. Essevee kreeg het moeilijk met de snelle combinaties van de Limburgers en moest stevig naar adem happen.

Erop en erover
De kansen voor Genk kwamen er uiteindelijk ook. Onder andere Dessers kreeg een unieke mogelijkheid om voor die gelijkmaker te zorgen, maar hij miste onbegrijpelijk. Essevee kroop steeds meer naar achter en probeerde vooral die voorsprong te behouden. Dat deed het niet. Twintig minuten voor tijd wist Onuachu na voorbereidend werk van Essevee dan toch voor die gelijkmaker te zorgen.

Dat was niet genoeg voor Genk. Essevee zat er helemaal door en had geen antwoord meer klaar op Genk. Daar profiteerden de Limburgers uiteindelijk ook van. Iets meer dan tien minuten voor tijd ging de bal op de stip na hands van Pletinckx. Dessers nam plaats achter de bal en kon zijn eerste voor Genk scoren.

Even later kreeg hij ook een unieke kans op de tweede van de middag. Hij miste echter onbegrijpelijk. Ook Oyen kreeg een goede kans op dat derde doelpunt, maar raakte de deklat. Aan de overzijde hield Vukovic zijn ploeg met twee uitstekende reddingen nog recht, waardoor het 1-2 bleef.