Courtois analyseert: ‘Tau past perfect in de visie van Kompany’

Courtois analyseert: ‘Tau past perfect in de visie van Kompany’

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 16:00zo 09-08-2020 om 16:00

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 16:15zo 09-08-2020 om 16:15

De bal rolt weer in onze vaderlandse competitie. Imke Courtois laat alvast haar licht schijnen over de titelkansen van Gent, Genk en Anderlecht.

Vorig jaar was KAA Gent de eerste achtervolger op het ongenaakbare Club Brugge, kan Gent dit seizoen wel voor serieuze dreiging zorgen?  "Ik kijk uit naar Gent maar het vertrek van Jonathan David zal hun kansen toch met bijna 20% doen slinken. Al kunnen ze met die 30 miljoen euro ook wel een serieuze vervanger aantrekken", aldus de analiste in De Zondag.

Ook Anderlecht begint het seizoen met ambitie, al is het toch nog te vroeg om over een titel te spreken. De aanwinsten van Anderlecht kunnen Courtois wel bekoren, zeker Parcy Tau zou wel eens een schot in de roos kunnen worden. "Ja, dat is een goede versterking. Hij past ook binnen het plaatje dat Kompany voor ogen heeft: Vanuit de combinatie spelen, technisch en snel. Al vind ik wel dat ze nog een grote en sterke spits moeten halen."

Wie ook uitstekend lijkt aangekocht te hebben is KRC Genk, Courtois vindt het opvallend dat niemand over de Limburgers praat. "Ze zouden wel eens kunnen verrassen. Met Dessers, Munoz en Artaega hebben ze zich toch wel echt versterkt", aldus Courtois.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Genk de verassing dit seizoen?

(221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws