Simons begint aan nieuw avontuur: Benieuwd hoe ver het team staat

Simons begint aan nieuw avontuur: "Benieuwd hoe ver het team staat"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 15:36zo 09-08-2020 om 15:36

Timmy Simons is sinds dit seizoen assistent bij Zulte Waregem. Aan de zijde van Francky Dury moet hij doorgroeien als coach. In Het Belang Van Limburg geeft hij aan dat hij heel benieuwd is. 

"Als speler keek ik altijd heel erg uit naar die eerste wedstrijd en dat is nu niet anders", geeft hij aan bij die krant. "Ik ben benieuwd hoe ver het team staat. De jongens hebben al zeven weken fantastisch werk geleverd, maar nu gaat het om de knikkers."

Simons kan rekenen op zijn ervaring van bij Club Brugge. "Er zijn altijd details die beter kunnen of nieuwe zaken die je kan implementeren, maar dat is een proces. Dat zie je bij Club Brugge ook: ze blijven innoveren. Bij Essevee zie ik al veel van die zaken terugkeren en dat is positief."

In de voorbereiding vielen de resultaren wel tegen. Dat heeft onder meer te maken met een nieuw spelsysteem. "We zullen sowieso nog op dat systeem terugvallen, maar zoiets slijp je er niet in een, twee, drie in. Daar is meer tijd voor nodig. Het had ook te maken met de jongens die we op dat moment ter beschikking hadden. Door De Bock binnen te halen hebben we nu de mogelijkheid om een systeem met vier verdedigers te hanteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws