Vanzeir maakt nieuwe start in 1B: Mazzu is belofte aan mij nagekomen

Vanzeir maakt nieuwe start in 1B: "Mazzu is belofte aan mij nagekomen"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 14:45zo 09-08-2020 om 14:45

Dante Vanzeir speelt dit seizoen bij Union. Hij is definitief overgekomen van KRC Genk, waar hij geen toekomst meer had. Vanzeir hoopt nu terug een stap vooruit te zetten. 

Bij Union komt hij zijn ex-coach Felice Mazzu weer tegen. "Bij Genk hadden we echt een goede band en ik wist dat hij in mij geloofde", vertelt hij op de officiële site. "Ik weet nog precies wat hij op een dag tegen mij zei: de dag dat ik een mooi project heb en jij vrij bent, dan bel ik jou. En hij is zijn belofte nagekomen."

Vanzeir twijfelde wel eerst. "Om eerlijk te zijn, wist ik weinig af over de club. Ik had nooit gedacht dat ik dit seizoen voor Union zou voetballen… Je ziet: het leven is een aaneenschakeling van mooie verrassingen. Twee seizoenen geleden heb ik met Beerschot tegen Union gespeeld en wat mij opviel waren de supporters. Ik herinner mij een thuismatch tegen Union die wij wonnen en waarin de fans van Union heel de match bleven zingen."

Vanzeir wil op deze manier aan zijn carrière bouwen. "Als  je van Genk komt en al die talenten uit de opleiding ziet doorbreken, koester je tastbare en onbereikbare dromen. Zoals veel voetballers mijmer ik over de Premier League, maar op dit moment is dat niet realistisch.  Het zal stap per stap moeten gebeuren. Ik ben net aangekomen bij Union en ik wil dit project tot een goede einde brengen. Daarna zien we wel…"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws