KAA Gent gaat meteen met de billen bloot tegen verrassend STVV

09-08-2020 15:15 Laatste update: 15:43
82

KAA Gent is zwak begonnen aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Het ging op Stayen met 2-1 de boot in. Facundo Colidio zorgde voor het winnende doelpunt in een heel vreemde fase.

KAA Gent startte als favoriet aan de wedstrijd op Stayen. Het waren de Limburgers die perfect uit de startblokken schoten. Een voorzet van linksachter Pol Garcia kwam na een ongelukkige tussenkomst van Plastun bij Yuma Suzuki, die de bal gewoon in doel moest lopen. Een droomstart voor de jongens van Kevin Muscat. STVV voetbalde vrank en vrij en kwam met frivool spel tot enkele kleine kansjes. KAA Gent kwam niet echt in hun spel. Naarmate het einde van de eerste helft vorderde kwam KAA Gent aan enkele kleine kansjes. In minuut 43 was de gelijkmaker dan toch een feit. Op een hoekschop van Sven Kums kopte Plastun de bal onhoudbaar binnen.

Geklungel in de Gentse defensie zorgt voor de 2-1
KAA Gent kwam scherp uit de kleedkamer. Een ingestudeerd nummertje op een Gentse hoekschop kwam uiteindelijk bij Alessio Castro-Montes. Die verwerkte de bal in één tijd en kon zo Kenny Steppe verschalken. Maar Roman Bezus stond buitenspel en belemmerde het zicht van de keeper van STVV.

Op het uur maakte STVV de 2-1. Na een miscommunicatie in de verdediging van KAA Gent kan Facundo Colidio optimaal profiteren en kan zo de 2-1 binnentrappen.

Jaremtsjoek mist de 2-2
KAA Gent probeerde de druk op te voeren maar STVV hield zich goed staande. Jaremtsjoek kreeg de uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te trappen. Hij kwam alleen voor Steppe maar zag zijn schot op de paal eindigen.

Op het einde van de wedstrijd kon KAA Gent geen vuist meer maken. STVV bleef vooruit voetballen en kwam zo niet meer in de problemen. Na een goede tweede helft gaat KAA Gent hier toch zonder punten weg.