Standard wint dankzij Bastien met het kleinste verschil van Cercle Brugge

08-08-2020 20:58 Laatste update: 21:01
7

Standard Luik heeft met 1-0 gewonnen van Cercle Brugge. Een doelpunt van Samuel Bastien was genoeg voor de overwinning.

Voetballen zonder fans is voor Standard toch nog wat anders dan met de Luikse furie achter zich. De hel van Standard brandde niet en ook de spelers op het veld leken amper vooruit te branden. Het was wachten en wachten op een eerste kans in Sclessin.

Weinig tempo
Pas op het kwartier zorgde Lestienne voor een beetje dreiging. De flankaanvaller was bij momenten een van de weinige lichtpunten van de match. Cercle Brugge moest eigenlijk niet onderdoen voor Standard. Het 'dreigde' via Hazard en Velkovski. Mbenza was uiteindelijk de gevaarlijkste man van de bezoekers, maar zijn vizier staat in het begin van het seizoen nog niet op scherp.

Na een drankpauze kwam Standard iets beter voor de dag. Warleson moest een paar keer ingrijpen. Onder meer Avenatti zette de doelman van Cercle Brugge aan het werk. Maar de bordjes hingen bij het rustsignaal nog in evenwicht. En dat vatte de eerste helft goed samen.

In de 55e minuut was het dan toch raak. Bastien opende de score. Raskin en Lestienne deden het voorbereidende werk. Na de 1-0 kon Cercle Brugge geen vuist meer maken.

Pas in de laatste minuut moest Bodart nog Hoggas in bedwang houden. De stand veranderde niet meer, waardoor Montanier debuteert als trainer van Standard met een zege.