Nieuwe kater voor Club Brugge, na fout Mechele zorgt Morioka voor Charleroi-zege

08-08-2020 18:19 Laatste update: 18:46
250

De eerste stunt van het seizoen 2020 – 2021 van de Jupiler Pro League is al een feit. Op de openingsspeeldag liet Club Brugge zich verrassen door Sporting Charleroi. In eigen huis verloor Club Brugge met 0-1. Een blunder van Brandon Mechele lag aan de basis van het doelpunt van Ryota Morioka.

Na de verloren bekerfinale had Club Brugge iets recht te zetten. Normaal zou er nu staan 'voor eigen publiek'. Maar zoals iedereen weet moet door de coronacrisis elke fan de match thuisvolgen. Na de 1-0 nederlaag tegen Antwerp greep Clement in. Charles De Ketelaere en David Okereke waren de slachtoffers van dienst. Emannuel Dennis en Youssouph Badji kwamen in de ploeg. Bij Charleroi keerde Guillaume Gillet terug op de Belgische velden.

Geen creativiteit
De Brugse fans verwachten veel van Badji, maar de jonge Senegalees kon bij zijn debuut niet overtuigen. Na amper vijf minuten kon Badji de score openen, maar hij bleef niet cool genoeg en besloot op Nicolas Penneteau. Nadien won Badji nog enkele duels, maar zijn kaars doofde te snel uit. Club Brugge was wel duidelijk baas in de eerste helft, maar het miste creativiteit. Alles gebeurde via rechts. De linkerflank werd haast compleet vergeten. Blauw-Zwart kwam voor de rust tot drie – vier kansen, maar een doelpunt zat er niet in.

Charleroi koos voor de Antwerp-techniek. Club Brugge laten komen en dan rekenen op de counter. De Zebra's vergaten echter het tweede deel van dat plan. Pas in de 43e minuut kon Charleroi voor een eerste keer dreigend zijn. Het leverde niets op. Waardoor de 0-0 ruststand meer dan logisch was in het Jan Breydelstadion.

Mechele de Varane van Club Brugge
In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Club Brugge probeerde wel, maar kwam er niet door. Charleroi wachtte heel geduldig op haar kans. In de 78e minuut ging plots het licht uit met Mechele. De verdediger van Club Brugge was de Raphaël Varane van dienst. Bij het uitvoetballen speelde hij de bal recht in de voeten van Morioka. De Japanner profiteerde optimaal. Hij ging af of Mignolet, hield zijn tegenstander af en trapte Charleroi, dat in de tweede helft iets meer kansjes had, op voorsprong.

Na de 0-1 van Charleroi probeerde Club Brugge nog voor de gelijkmaker te gaan. Maar het manko van voor de openingsgoal bleef bestaan. Club Brugge miste creativiteit. Invallers Schrijvers en De Ketelaere kregen nog de kans op de 1-1, maar besloten over en naast. Zonder fans kreeg Club Brugge ook geen laatste zetje. Zo leed Club Brugge op de openingsspeeldag haar eerste nederlaag van het seizoen. Vorig seizoen verloor Club Brugge maar één keer thuis. Van een valse start gesproken.