Anderlecht blijft 'keihard' inzetten op jeugd: Die kansen zijn onbetaalbaar

Anderlecht blijft 'keihard' inzetten op jeugd: "Die kansen zijn onbetaalbaar"

08-08-2020 12:15
8

Dat RSC Anderlecht een nieuwe weg is ingeslagen, is inmiddels genoegzaam bekend. De Belgische recordkampioen weert dure transfers en zet meer dan ooit in op de eigen jeugd. Sportief directeur Peter Verbeke licht die strategie met plezier nog even toe.

Het grote geld is niet meer voor handen om topaanwinsten naar Brussel te loodsen. "Daar moeten we nu ook niet te negatief over zijn, het is wat het is", relativeert Verbeke in gesprek met het digitale huis van RSCA. "We moeten het oplossen. Het is duidelijk dat we niet meer beschikken over dezelfde budgetten als de laatste vijf jaar. We moeten op een andere manier rekruteren. Onze inkomende transfers proberen we heel scherp af te ronden, ook aan de juiste salarissen. Idem voor de contractverlengingen van de jeugdspelers."

"Anderlecht moét verderbouwen op de 'Academy'", omschrijft Verbeke de toekomstvisie. "Kompany, Lukaku, Tielemans, Praet, Dendoncker ... Maar ook recent nog Saelemaekers en Bornauw. Dat wil zeggen dat Anderlecht jaar na jaar schitterende jeugdproducten aflevert. Daar moeten wij keihard blijven op inzetten. We moeten blijven investeren in die opleiding en zorgen dat die jongens een goed contract tekenen, met de nodige 'step-ups' als ze het goed doen, ook financieel. Dit verhaal willen we ook brengen naar de ouders", wijst de sportieve chef op het belang van de omkadering.

"Op die manier hebben we met Kylian Sardella, Marco Kana, Francis Amuzu en Antoine Colassin goede overeenkomsten gesloten, omdat die ouders er achter stonden. We hopen nu hetzelfde te doen met Jérémy Doku, Yari Verschaeren en Anouar El Hadj. We willen tot hetzelfde resultaat komen. Het absolute belang van eerste speelminuten mag niet onderschat worden. Die kansen, die ze hier bij Anderlecht zeker krijgen, zijn onbetaalbaar", besluit Verbeke.