Verheyen: Wat voorin bij Club gebeurt, daar moet je je toch zorgen om maken

Verheyen: "Wat voorin bij Club gebeurt, daar moet je je toch zorgen om maken"

08-08-2020 11:46
5

Club Brugge duikt de competitiestart in als uittredend kampioen, en toch zijn er nog voor speeldag één twijfels gerezen. De verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC (0-1) wakkerde de frustraties rond de spitspositie verder aan. Gert Verheyen en Hein Vanhaezebrouck hebben elk hun eigen visie op dat onderwerp.

"Wat er voorin gebeurt bij Club, daar moet je je toch zorgen om maken", opent Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Om opnieuw kampioen te worden, moet er in de aanval toch iets gebeuren. Dat is nu al zo lang aan de gang dat die twee voorin niet scoren ...", verwijst de oud-aanvaller naar Michael Krmencik en David Okereke. "Maar omdat ze zo weinig doelpunten pakten, volstond één goal al om niet te verliezen."

Vanhaezebrouck bekijkt de zaken anders. Volgens hem valt Okereke niet zo gek veel te verwijten. "Ik heb zo vaak gezien hoe Okereke goed liep, maar de bal niet kreeg", analyseert hij. "Hij moet zich nu aanpassen aan het voetbal van Club, terwijl het omgekeerd zou moeten zijn. Een ploeg moet een spits met die kwaliteiten - slimme looplijnen in de rug van de defensie - van dienst zijn. Hij haakt nu vaker af, terwijl het tussen de linies zijn spel niet is. De authenticiteit van Okereke is nu weg", vindt Vanhaezebrouck.