'Ook coronazorgen in Gent: herstelde Yaremchuk test zowel positief als negatief'

'Ook coronazorgen in Gent: herstelde Yaremchuk test zowel positief als negatief'

08-08-2020 11:13 Laatste update: 11:21
9

KAA Gent trekt zondag naar Sint-Truiden op de openingsspeeldag van de nieuwe Jupiler Pro League. In aanloop naar dat duel zijn er twijfels gerezen rond Roman Yaremchuk. Die testte positief op het coronavirus. Of toch niet?

Het Nieuwsblad meldt dat Gent in dubio is over de fysieke toestand van Yaremchuk. In het begin van de week kwam een coronatest van de Oekraïner positief terug. Quarantaine, schrijft het protocol dan voor, maar later in de week bleek een tweede staal negatief te zijn. De medische cel van de Buffalo's vermoedt dan ook dat Yaremchuk vals positief testte.

Dat zou betekenen dat de aanvaller kerngezond is en dus geen gevaar vormt voor de andere spelers op het terrein. Toch is het voorlopig onduidelijk of hij mag meespelen op Stayen. Vrijdag trainde Yaremchuk alvast niet mee met de groep en ontbrak hij ook op de gebruikelijke persconferentie. Overigens testte ook Theo Bongonda van KRC Genk deze week positief op corona.

Voor Yaremchuk zou het extra sneu zijn om het duel tegen STVV te missen. De goalgetter keek namelijk erg uit naar zijn eerste optreden van 2020. In het voorjaar stond hij aan de kant met een letsel aan de achillespees.