Vukovic staat voor deugddoend wederoptreden: Hier heb ik zo hard voor gewerkt

Vukovic staat voor deugddoend wederoptreden: "Hier heb ik zo hard voor gewerkt"

08-08-2020 11:01
1

KRC Genk trapt haar seizoen zondag af met een verplaatsing naar Zulte Waregem. Vanzelfsprekend kijkt iedereen uit naar het seizoensbegin, maar bij Danny Vukovic is de goesting toch net wat groter. De doelman stond een jaar aan de kant door een hardnekkige enkelblessure.

Op 26 juli 2019, speeldag één van vorig seizoen, betwistte Vukovic voor het laatst een officieel duel voor Genk. Sindsdien was revalideren, revalideren en nog eens revalideren. "Hier heb ik zo hard voor gewerkt", liet de Australiër weten op het perspraatje in aanloop naar de wedstrijd met Zulte Waregem. "Het wordt mijn eerste wedstrijd met inzet in ruim een jaar. Ik kijk er enorm naar uit."

Aangezien Maarten Vandevoordt geen vlekkeloze voorbereiding achter de rug heeft, is Vukovic zeker van zijn stek. Ook Hannes Wolf staat te trappelen om er opnieuw aan te beginnen. "Wij zijn klaar om eraan te beginnen", klinkt het bij de trainer. De huidige hittegolf mag geen excuus zijn, vindt Wolf. "Daarop zijn we voorbereid. En ze mogen na afloop best moe zijn", reageert hij met een kwinkslag.