LIVE: Dessers zorgt vanop de stip voor voorsprong van Genk

LIVE: Dessers zorgt vanop de stip voor voorsprong van Genk

09-08-2020 15:00 Laatste update: 17:40
18

Zulte Waregem neemt het op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen op tegen KRC Genk. De nummer negen van afgelopen seizoen tegen de nummer zeven.

Zulte Waregem leunt altijd tegen een plek in Play-Off 1 aan, maar afgelopen seizoen kwamen de manschappen van Francky Dury tekort voor een plek in de top zes. Met Laurens De Bock haalde het een pak ervaring in huis. De verdediger komt op huurbasis over van Leeds United. Bij Zulte Waregem krijgt veteraan Deschacht ook een basisplek. Hij speelt daardoor zijn 500ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Ook nieuwelingen Opare en De Bock beginnen aan de wedstrijd. 

De opstelling van Zulte Waregem: Bansen - Opare - Pletinckx - Deschacht - Secks - Srarfi - Bruno - Sissako - Vossen - Berahino

KRC Genk had een moeilijk seizoen na het kampioenenjaar. De Limburgers zagen Coucke en Hagi vertrekken, maar haalde ook heel wat nieuwe spelers in huis. De grootste naam naar waar wordt uitgekeken is Cyriel Dessers. De aanvaller werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie bij Heracles. Hij begint ook meteen in de basis bij de Limburgers.

Voor kapitein Sébastien Dewaest is er geen basisplek weggelegd bij Genk. Ook jong talent Benjamin Nygren krijgt een basisplek van Hannes Wolf.

De opstelling van Genk: Vukovic – Maehle – Lucumi – Cuesta – Uronen – Munoz – Wouters – Daehli – Nygren – Ito – Dessers