OFFICIEEL: Beerschot neemt Lierse-boegbeeld mee naar 1A met verlengd contract

OFFICIEEL: Beerschot neemt Lierse-boegbeeld mee naar 1A met verlengd contract

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 14:11do 06-08-2020 om 14:11

Na de promotie naar Eerste Klasse A denkt K. Beerschot V.A. niet alleen aan de nabije toekomst. Het maakt evenzeer werk van contracten op de langere termijn. Na onder meer Mike Vanhamel en Tom Pietermaat is het nu de beurt aan Frédéric Frans.

Via de eigen kanalen deelt Beerschot mee dat de centrale verdediger nu tot medio 2023 verbonden blijft aan het Kiel. Zijn vorige verbintenis liep al een jaar vroeger af. Frans krijgt zo loon naar werk na zijn sterke terugronde. De mandekker ontpopte zich tot een sterkhouder in de achterhoede van de Ratten, hoewel hij pas in januari overkwam van Lierse Kempenzonen.

Lange tijd lag het voetbalhart van Frans in Lier. Als jongeling brak hij door op het Lisp en tot aan het einde van 2019 voetbalde hij voor geen enkele andere Belgische club. Tussendoor waagde de bonkige mandekker wel twee keer zijn kans in de Schotse Premiership. Op zijn 31e besloot Frans dan toch eens andere lucht op te snuiven in ons vaderlandse voetbal.

Met succes, want onder meer dankzij zijn verdedigende standvastigheid én kopbaldoelpunten tegen Sporting Lokeren en OH Leuven keerde Beerschot onlangs terug naar het hoogste niveau. Voor Frans betekent dat een terugkeer naar lang vervlogen tijden. Op 8 maart 2014 was hij voor het laatst actief in de Jupiler Pro League, in een 1-1-gelijkspel van Lierse bij Sporting Charleroi.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft Frans basiskracht bij Beerschot in 1A?

Ja
64%
Nee
36%
(53 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws