CEO Pro League zorgt er altijd voor dat hij op de lijn staat van de grote clubs”

"CEO Pro League zorgt er altijd voor dat hij op de lijn staat van de grote clubs”

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 13:27do 06-08-2020 om 13:27

De Pro League krijgt veel kritiek na alle perikelen over het competitieformat en het niet degraderen van Waasland-Beveren. Ook CEO Pierre François krijgt de wind van voren. In Sporza-podcast De Tribune wordt de situatie besproken.

"Ik heb het François op de man af gevraagd", laat voetbaljournalist van Het Nieuwsblad Bart Lagae weten. "Hij ziet er geen graten in. "Ik rijd voor de rekening van de mensen die het voor het zeggen hebben", zegt hij."

"François zorgt er altijd voor dat hij op de lijn staat van de grote clubs en op de lijn van de voorzitter. Zo weet hij dat hij gedekt is. En als de wind draait, draait hij mee. De clubs vinden dat ook niet erg, want François ruimt veel puin."

RSZ
Er worden ook vragen gesteld over de RSZ-voordelen. "Of hij de man is die straks moet onderhandelen met de politiek over de fiscale en parafiscale voordelen betwijfel ik. Sommige politici zijn ook voetbalfan en zij zullen de soap van de voorbije weken gevolgd hebben. Fraai was dat allemaal niet.”

Nu is ook Westerlo naar de rechter gestapt en de soap lijkt aldus nog niet ten einde. "En wie was de man die Westerlo uitzicht gaf op promotie als OHL en Beerschot hun matchen niet konden spelen? Pierre François. Dan mag je niet verbaasd zijn als Westerlo naar de rechter trekt”, aldus Lagae.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind jij dit ook?

(91 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws