Staelens over gevoelige overstap Tau: “Kan sterkhouder worden bij Anderlecht”

Staelens over gevoelige overstap Tau: “Kan sterkhouder worden bij Anderlecht”

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 13:13do 06-08-2020 om 13:13

Percy Tau speelt komend seizoen op huurbasis bij RSC Anderlecht. Afgelopen seizoen droeg de Zuid-Afrikaan nog het shirt van rivaal Club Brugge. Lorenzo Staelens deed ooit hetzelfde.

“Ik heb het altijd geweldig gevonden om zowel voor Club als Anderlecht gespeeld te hebben”, begint Staelens aan Het Laatste Nieuws. “Ik herinner me de eerste match na de transfer, tegen Beveren. Negentig minuten lang werd ik uitgefloten door de eigen fans.”

“Erna stonden ze me met honderden op te wachten. Dankzij de dokter kon ik wegvluchten. Toen ik tegen Standard in de beker een penalty miste, werd dat op applaus onthaald. Ik reed toen ook altijd met Franky Van der Elst naar de training, louter omdat ik schrik had dat ze mijn auto zouden vernielen.”

Geen Club-icoon
Tau is echter niet uitgegroeid tot een vaste waarde, laat staan een Club-icoon. “Voor Percy was het heel moeilijk om in een geoliede machine als Club zijn plaats te vinden. Zeker op de flank, waar Clement graag roteert. Met weinig ervaring op dat niveau bovendien. Bij Anderlecht wordt dat een ander verhaal. Met zijn snelheid en actieradius kan hij er zich wel tot sterkhouder ontwikkelen.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Staelens hier gelijk?

(288 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws