Van der Wiel verrast met Eredivisie-comeback: 'Ik wil nu weer voetballen'

Van der Wiel verrast met Eredivisie-comeback: 'Ik wil nu weer voetballen'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 12:45do 06-08-2020 om 12:45

Een verrassend gezicht op de training van RKC Waalwijk: Gregory van der Wiel traint vanaf donderdag mee bij de hekkensluiter van het vorige Eredivisie-seizoen. Hij wil zijn carrière nieuw leven inblazen.

Van der Wiel (32) stopte in 2019 als speler van Toronto FC, maar gaat in Waalwijk proberen het plezier in het voetbal weer terug te vinden. RKC heeft de stunt donderdagochtend bevestigd. Van der Wiel is nog geen optie voor de wedstrijden. RKC oefent zaterdag tegen zijn oude club Ajax.

Van der Wiel zegt in een verklaring 'nog steeds verliefd op het spelletje' te zijn. "Het hoofdstuk Betaald Voetbal heb ik nooit afgesloten. Ik ben nog steeds verliefd op het spelletje en wil graag weer dagelijks op professioneel niveau met de bal bezig zijn en met teamgenoten op het veld staan", reageert de 46-voudig international op de website van RKC.

Gesprekken met trainer Fred Grim en technisch directeur Mo Allach trokken Van der Wiel over de streep. "De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in. De komende periode zal uitwijzen wat dit mij en RKC Waalwijk gaat brengen. Nu eerst en het belangrijkste voor mij; voetballen.'"

Dertien jaar geleden maakte Van der Wiel zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Na 190 officiële duels voor de Amsterdammers maakte hij in 2012 de overstap naar Paris Saint-Germain. Na vier jaar Parijs speelde de Amsterdammer nog voor Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC. In Canada leek hij vorig jaar zijn loopbaan te hebben afgesloten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws