OFFICIEEL: Zulte Waregem neemt verdediger van AS Roma tijdelijk over

OFFICIEEL: Zulte Waregem neemt verdediger van AS Roma tijdelijk over

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 10:19do 06-08-2020 om 10:19

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 10:27do 06-08-2020 om 10:27

William Bianda komt aankomend seizoen uit voor Zulte Waregem. Essevee huurt de twintigjarige verdediger een jaar van AS Roma. Ondanks dat de Romeinen destijds zes miljoen euro voor hem betaalde, brak Bianda niet door bij AS Roma. 

Dik twee weken geleden schreef VoetbalPrimeur.be al dat Zulte Waregem Bianda naar ons land wilde halen. Nu is er witte rook bij Essevee. Bianda maakte furore bij RC Lens. Op zijn zeventiende maakte hij in Frankrijk zijn profdebuut. Het leverde hem een transfer van zes miljoen euro op naar AS Roma. Bij de Romeinen kwam de jeugdinternational van Frankrijk niet verder dan de beloften.

Bianda hoopt bij Zulte Waregem zijn loopbaan te herlanceren. “Ik ben erg trots dat ik dit seizoen voor Essevee aan de slag kan” vertelt Bianda. “Ik ben nog erg jong en kijk er dus naar uit om bij Zulte Waregem nog heel wat stappen te zetten in mijn ontwikkeling", klinkt het op de website van Essevee.

“William is een intelligente en fysiek sterke speler met een goed positiespel.” stelt Eddy Cordier, de CEO van Zulte Waregem. “Hij is erg ambitieus en zal met zijn goede techniek en verzorgde passing een goede aanvulling zijn op de bestaande kern”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Bianda een aanwinst voor Zulte Waregem?

(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws