Medische commissie voetbalbond stelt gerust: “Voetbal kan veilig verlopen”

Medische commissie voetbalbond stelt gerust: “Voetbal kan veilig verlopen”

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 07:00do 06-08-2020 om 07:00

Er waren heel wat vragen of het voetbal nu weldegelijk veilig kan verlopen. De medische commissie van de voetbalbond bevestigt tegenover Het Nieuwsblad dat er niet veel risico’s bestaan.

“Profvoetballers, maar ook trainers en alle mensen rond het team worden echt overvloedig getest”, klinkt het. “Minstens één keer per week. Is er een besmetting, dan wordt die persoon in quarantaine geplaatst en wordt iedereen binnen de 48 uur opnieuw getest.”

“Tot dan wordt er contactloos getraind”, gaat het statement verder. “Die tests worden overigens bekostigd door het voetbal zelf en niet door de gemeenschap. Als er op termijn een tekort aan testingcapaciteit zou ontstaan in ons land, stoppen we meteen met die continue screening bij voetballers.”

“Dat is nu niet aan de orde. Het risico op grote uitbraken bij een club lijkt ons niet zo groot. Een Nederlandse studie toonde aan dat de lichamelijke contacten in een match erg kort zijn en in de buitenlandse competities liep ook alles goed.”

Er wordt aldus groen licht gegeven. “Naast het veld wordt vrijwel altijd een mondmasker gedragen. Natuurlijk worden er af en toe fouten tegen het protocol gemaakt, maar voetbal kan echt wel behoorlijk veilig verlopen.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws