Man United kent geen problemen met LASK, FC Kopenhagen volgende tegenstander

Man United kent geen problemen met LASK, FC Kopenhagen volgende tegenstander

05-08-2020 22:51

Manchester United was al voor 99,9 procent zeker van een plek in de kwartfinales van de Europa League en weet nu zeker dat het FC Kopenhagen zal treffen. The Red Devils hadden in maart met 0-5 gewonnen bij LASK Linz en sloten het returnduel in eigen huis af met een plichtmatige 2-1 zege.

Manager Ole Gunnar Solskjaer stelde niet zijn sterkste elf op en gaf enkele weinig gebruikte spelers wat minuten. LASK – eerder dit seizoen in de CL uitgeschakeld door Club Brugge– maakte aanvankelijk het spel en trof zelfs de lat via Andrés Andrade. Ook Marko Raguz fleurde de weinig opwindende eerste helft bijna op met een treffer.

Na rust kwam het al besliste treffen alsnog tot leven: LASK-verdediger Philipp Wiesinger legde aan van buiten het strafschopgebied en liet de bal prachtig in de bovenhoek ploffen. Manchester United schrok wakker en Jesse Lingard kon vrijwel direct na de aftrap de gelijkmaker binnen schuiven. LASK probeerde de Europa League-campagne nog met opgeheven hoofd af te sluiten, maar kreeg vlak voor tijd de 2-1 om de oren. Anthony Martial bezorgde zijn ploeg alsnog de zege.