Recordman Lukaku, Rode Duivel pakt 4(!) records na doelpunt voor Inter

Recordman Lukaku, Rode Duivel pakt 4(!) records na doelpunt voor Inter

05-08-2020 22:01
21

Romelu Lukaku was woensdag alweer goed voor een doelpunt bij Internazionale. Met één treffer lijkt hij Inter naar de volgende ronde in de Europa League te gaan loodsen. Daarmee heeft Lukaku ook weer enkele records beet.

Zo kon onze landgenoot al voor de zestiende keer in de Europa League scoren. Daarmee is hij ook de beste Belgische aanvaller in die competitie. Geen enkele speler deed beter dan de Rode Duivel sinds de competitie die naam draagt.

Een nationaal record voor Lukaku, die bijzonder mooie statistieken kan voorleggen in de Europa League. Hij scoorde nu al acht EL-wedstrijden op rij. Daarmee doet hij het nu even goed als de legendarische Engelse aanvaller Alan Shearer, die in 2005 ook in acht UEFA Cup-wedstrijden op rij wist te scoren.

Maar ook bij Inter heeft Lukaku weer een mooi record beet. De aanvaller scoorde nu vijf Europese wedstrijden op rij voor de Italianen. Hij is de eerste die daarin slaagt sinds de Braziliaanse spits Adriano. De voormalige aanvaller van Inter zette dat record neer in 2004, maar liefst zestien jaar geleden.

Lukaku heeft daarnaast ook nog een persoonlijk record beet. Zo heeft onze landgenoot inmiddels dertig keer in één seizoen gescoord voor een club. De aanvaller van Internazionale deed nog nooit beter in zijn carrière. Een topseizoen dus voor Lukaku.