Er is beslist: Antwerpse clubs mogen komend weekend thuis spelen

Er is beslist: Antwerpse clubs mogen komend weekend thuis spelen

05-08-2020 17:45
27

Goed nieuws voor het Antwerpse voetbal, en de Belgische competitie in het geheel. Het Laatste Nieuws meldt dat er komend weekend profvoetbal mag gespeeld worden op Antwerps grondgebied.

De Pro League en de Antwerpse clubs leefden lange tijd in onzekerheid nadat gouverneur Cathy Berx groepssporten op Antwerps grondgebied verbood. Berx liet de deur nog wel op een kier voor het profvoetbal, maar liet de beslissing over aan de federale evaluatiecel Celeval.

Celeval vond het op zijn beurt niet zijn bevoegdheid om uitzonderingen toe te staan. "Het is niet aan ons om uitzonderingen te maken voor het voetbal, dat is een politieke beslissing", liet Viroloog Steven Van Gucht verstaan. Uiteindelijk was het dus minister van sport Ben Weyts die de knoop doorhakte, er zal gevoetbald worden in Antwerpen.

De beslissing is een opluchting voor de Pro League, de wedstrijden Antwerp – Moeskroen én KV Mechelen – Anderlecht kunnen gewoon plaatsvinden. Komend weekend rolt de bal opnieuw in onze hoogste voetbalklasse.