Zaalvoetbalbeweging en droge knal bezorgen De Bruyne historische onderscheiding

Zaalvoetbalbeweging en droge knal bezorgen De Bruyne historische onderscheiding

05-08-2020 14:45 Laatste update: 14:56
3

Kevin De Bruyne heeft nog een lekker toetje gekregen na zijn weergaloze seizoen in de Premier League. Zijn doelpunt tegen Norwich City is verkozen tot mooiste goal van de hele competitie in de maand juli. Net voor rust pakte de Rode Duivel uit met een geweldige treffer.

City had tegen Norwich niets meer te winnen of te verliezen, maar De Bruyne wilde nog eens demonstreren wie dé ster van de Premier League is. Na een heerlijke zaalvoetbalbeweging trapte de draaischijf van Man City kurkdroog raak, goed voor een 2-0-voorsprong op dat moment. Na de pauze zou KDB daar nog een doelpunt en een assist aan toevoegen: 5-0.

Zijn eerste treffer tegen Norwich levert hem nu dus een individuele bekroning op. Meteen een historische, want nooit eerder werd die trofee uitgereikt voor de maand juli. Corona, weet u wel. De Bruyne klokte het PL-seizoen finaal af op dertien goals. Toch is er nog geen tijd voor vakantie. Vrijdag wacht Real Madrid in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. City verdedigt daarin een 1-2-bonus.