Youngsters laten zich opmerken en bezorgen Gent late oefenzege tegen Seraing

05-08-2020 13:10
7

KAA Gent heeft een oefenwedstrijd tegen Seraing met succes afgerond. De amateurclub kwam nochtans op voorsprong, maar in het slot stelden de Oost-Vlamingen orde op zaken. Dat viel vooral te danken aan enkele talenten.

Trainer Jess Thorup vatte het duel met Seraing aan met een mix van vaste waarden, zomeraanwinsten en jonge veulens. Dat leverde meteen een grote kans op, maar Alexandre De Bruyn liet zich de kaas van het brood eten op pass van Niklas Dorsch. Aan de overkant liet Antoine Bernier (ex-RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC) een eerste waarschuwing optekenen.

De wedstrijd ging op en af en Gent had het best lastig met de tegenstand. Tien minuten voor rust moest Davy Roef zich onderscheiden in een één-tegen-één-situatie. Vlak voor rust was het dan toch raak. Georges Mikautadze werkte goed voorbereidend werk beheerst af: 0-1.

Jeugd scoort punten
Na de onderbreking ging Gent op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan wat geharrewar met Dylan Mbayo kwam het echter lang niet. Op het uur gooide Thorup een rist youngsters in het veld. Dat bracht wél de nodige dynamiek, die de stand uiteindelijk helemaal zou omdraaien. Samy Mahour werd de held: eerst scoorde hij zelf, nadien bood hij Mathéo Parmentier de 1-2 aan na goed storend werk.

Die treffer in minuut 88 bleek voldoende om de zege binnen te rijven. Dankzij haar jonge geweld heeft Gent dus geen reden tot klagen in de laatste rechte lijn richting de competitiestart. Volgende zondag trekken de Buffalo's naar Sint-Truiden.