Moeskroen tankt vertrouwen voor competitiestart met zege tegen ... Lille

Moeskroen tankt vertrouwen voor competitiestart met zege tegen ... Lille

05-08-2020 12:55 Laatste update: 13:07
5

Royal Excel Moeskroen heeft haar visitekaartje afgegeven aan Lille OSC. In een oefenduel met de moederclub trokken de Henegouwers aan het langste eind: 0-1. Beni Badibanga verzorgde de enige treffer.

Lille nam Moeskroen enkele weken geleden over en stalde sindsdien een resem spelers op Le Canonnier. Die waren klaarblijkelijk extra gemotiveerd. Na elf minuten zat Moeskroen al op rozen, toen Badibanga een voorzet Eric Bocat, één van die huurlingen, binnenduwde. Lille probeerde wel te reageren, maar doelman Nick Gillekens had een goede redding in huis.

Na de pauze verdedigde Moeskroen haar krappe voorsprong met hand en tand. Het kon alweer rekenen op een sterk sluitstuk, ditmaal invaller Hervé Koffi. U raadt het al: ook hij staat op de loonlijst bij Lille. Les Hurlus trokken de 0-1 over de streep en boekten zo een ongetwijfeld deugddoende zege tegen de Noord-Franse eigenaars. Overigens oefenden beide clubs midden juli al eens tegen elkaar. Toen trokken onze zuiderburen wél aan het langste eind: 1-2.

Het kan Moeskroen alleen maar vertrouwen geven voor de openingsspeeldag van komend weekend. Zaterdag trekt L'Excel naar bekerwinnaar Royal Antwerp FC.