UPDATE: Weyts springt in de bres, 'kans op profvoetbal in Antwerpen is reëel'

UPDATE: Weyts springt in de bres, 'kans op profvoetbal in Antwerpen is reëel'

05-08-2020 12:00 Laatste update: 14:29
30

Om 12u gaf de gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx, een persconferentie over de toestand in Anwterpen. Daar werd nog altijd geen beslissing genomen rond het profvoetbal in Anwterpen.

Gouverneur Berx begint het sportgedeelte met trots en teleurstelling. "Ik ben ontzettend blij met de prestatie van de Anwterpse clubs, maar betreur de vreugdetaferelen op het veld", zegt ze. Tijdens de persconferentie werd niets gezegd over de start van de competitie. Alleen tijdens de vragenronde meldde Berx dat Minister van sport Ben Weyts de beslissing gaat nemen. "Minister Weyts gaat met de gemeenschappen een beslissing nemen, maar met het oog op testprotocollen moet voetbal niet onmogelijk gemaakt worden", Berx laat dus een opening voor de start van de competitie.

FC Antwerp, KV Mechelen en Beerschot wachtten tot vandaag nog steeds op duidelijkheid. Dinsdag zat de expertengroep Celeval samen, als het van hun afhing werd er niet gevoetbald in Antwerpen. Of er een plan B is indien de wedstrijden niet doorgaan is niet geweten. De Pro League hield helemaal geen rekening met een afgelasting in een bepaalde provincie. Gouverneur Berx schuift de verantwoordelijkheid nu naar het Vlaams en Federaal departement.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws is de kans 'reëel' dat de Antwerpse profploegen toch een uitzondering krijgen voor de komende weken. Minister van Sport Ben Weyts is daarover momenteel in overleg met de Pro League en Celeval. Hoewel de experten een versoepeling van de huidige maatregelen afraden, zet de politieke wereld druk. Deze namiddag zou een communicatie volgen, maar waarschijnlijk komt het licht op groen te staan.