21-jarige Arteaga wil het maken: Grote club als Genk is een droom die uitkomt

21-jarige Arteaga wil het maken: "Grote club als Genk is een droom die uitkomt"

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 11:42wo 05-08-2020 om 11:42

KRC Genk heeft een nieuw groeibriljantje aan de gelederen toegevoegd. Gerardo Arteaga moet op termijn de opvolger worden van Jere Uronen op de linksachter. De kersverse aanwinst is alvast in de wolken met de overstap naar Europa.

"Het is een droom die uitkomt om in Europa te kunnen voetballen, en voor een grote club als Genk", klinkt Arteaga dolgelukkig op de website van Genk. De Mexicaan kent de uitstekende reputatie van zijn nieuwe werkgever. "Ik weet dat de club spelers als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en nog anderen heeft ontwikkeld. Indrukwekkend", is hij vol lof.

Genk probeert Arteaga zo snel mogelijk in ons land te krijgen. In Mexico voetbalde hij sinds zijn veertiende voor Santos, een jeugdliefde die de verdediger voor altijd in zijn hart zal dragen. "Ik ben de club heel dankbaar voor de waarden die ze mij hebben meegegeven. De filosofie van Santos is ‘winnen door te dienen’. Niet enkel op voetbalvlak, maar ook door wat je daarbuiten doet: mensen helpen die het nodig hebben, mensen met beperkingen", deelt Arteaga mee. 

"Ik heb me kunnen ontwikkelen als voetballer, maar ook als mens. En dat wil ik ook tonen in Europa. Ik ben niet enkel een goeie voetballer, maar ook een goed persoon", benadrukt de Genkse aanwinst. Dat zal trainer Hannes Wolf als muziek in de oren klinken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws