KRC Genk kan aanwinst nog niet gebruiken: ‘Meteen starten met quarantaine’

KRC Genk kan aanwinst nog niet gebruiken: ‘Meteen starten met quarantaine’

05-08-2020 11:05 Laatste update: 12-08-2020 20:26
11

KRC Genk heeft de transfer van Gerardo Arteaga bevestigd. De overstap van de Mexicaan hing al een tijdje in de lucht, maar nu zijn de laatste punten en komma's gezet. Hij moet wel nog zijn medische proeven doorstaan.

Als Arteaga daarin slaagt, staat niets een overgang nog in de weg, laat Genk zelf weten via de officiële kanalen. Hij zal een contract voor vijf seizoenen ondertekenen in de Luminus Arena. Tot nu toe voetbalde de international voor Santos Laguna, een club uit zijn thuisland. Daar was hij al sinds zijn veertiende aan de slag.

De voorbije jaren werd Arteaga van linksbuiten omgeschoold tot linksachter. Die metamorfose deed zijn carrière deugd. Bij Genk zal de Mexicaan de concurrentie moeten aangaan met Jere Uronen. Arteaga wordt vooral geroemd vanwege zijn fysieke mogelijkheden en zijn snelheid.

Eerder plukte Genk al een verdediger weg over de Atlantische Oceaan, de Colombiaan Daniel Muñoz.

Update 11/8: Het transferlicht staat al even op groen in Genk, maar tot nu toe was het nog altijd wachten op Arteaga door de scherpe coronamaatregelen. Daar komt woensdag verandering in, want dan landt de Mexicaan in ons land. De linksachter hoopt zo snel mogelijk aan te pikken bij de Genkse spelersgroep.

Update: Gerardo Arteago is gearriveerd bij KRC Genk. De Limburgers kunnen echter nog niet over de Mexicaan beschikken. ‘Sleutels van zijn appartement oppikken en meteen starten met de quarantaine. Nog even geduld vooraleer we hem in actie kunnen zien’, klinkt het op de officiële kanalen van KRC Genk.