OFFICIEEL: Anderlecht huurt Tau voor één seizoen

OFFICIEEL: Anderlecht huurt Tau voor één seizoen

05-08-2020 10:30 Laatste update: 11:00
23

Zoals verwacht zet Percy Tau zijn loobaan verder in België. RSC Anderlecht huurt de aanvaller voor één seizoen van Brighton & Hove Albion. Vorig seizoen kwam de Zuid-Afrikaan nog op huurbasis uit voor Club Brugge. 

In een filmpje mag Tau zich al meteen uitlaten over zijn gevoelige overstap van Club naar Anderlecht. Dat doet de linkspoot dus wel niet rechtstreeks, want hij blijft eigendom van Brighton. De Engelse club van Leandro Trossard leent hem nu al voor de derde opeenvolgende keer uit aan een Belgisch team, na eerder ook nog Union Saint-Gilloise.

Het voorbije seizoen mocht Tau zich proberen doorzetten bij Club, maar dat lukte slechts gedeeltelijk. De creatieveling begon als een speer met enkele doelpunten en assists. Nadien maakte Philippe Clement echter steeds minder van hem gebruik. Club besloot dan ook om niet verder aan te dringen bij Brighton.

Anderlecht zag haar kans schoon om de Zuid-Afrikaan in huis te halen. Met zijn ervaring van in Brugge moet Tau de vele youngsters bij paars-wit beter omringen. Voor Anderlecht is hij de vierde aanwinst, na Ilias Takidine, Timon Wellenreuther en Bogdan Mykhaylychenko.