Lukaku moet de duimen leggen, Inter-ploegmaat wél verkozen tot beste in Serie A

Lukaku moet de duimen leggen, Inter-ploegmaat wél verkozen tot beste in Serie A

04-08-2020 17:33
4

Romelu Lukaku is niet uitgeroepen tot beste aanvaller van het afgelopen Serie A-seizoen. De Rode Duivel moest topschutter Ciro Immobile (Lazio) laten voorgaan. Daarnaast vielen ook Wojciech Szczesny (beste doelman), Stefan de Vrij (beste verdediger), Alejandro Gomez (beste middenvelder), Dejan Kulusevski (beste jongeling) en Paulo Dybala (Speler van het Jaar) in de prijzen.

Dat maakt de Serie A via officiële kanalen bekend. De prijzen werden uitgedeeld aan de hand van statistieken. Alle wedstrijden in de Serie A, Coppa Italia en in de Italiaanse Supercup werden hierbij meegerekend. 

Lukaku kende een uitstekend seizoen met Internazionale en eindigde achter Juventus als tweede. De Rode Duivel speelde in zijn eerste seizoen in Milaan haast alles mee en zette over alle competities heen 29 keer de netten bol. Toch troefde Immobile hem af. Met 36 competitiegoals zette de Italiaan op zijn 30e zijn beste seizoen neer. Hij was de exponent van de knappe prestaties van revelatie Lazio.

Het seizoen zit er echter nog niet op voor Lukaku. Hij neemt het met zijn team op tegen Getafe in de strijd om de Europa League-titel. Europees trof onze landgenoot al vier keer raak: twee keer in de groepsfase van de Champions League en twee keer in de 1/16e finales van de EL.