OFFICIEEL: KV Oostende huurt Sibbick (21) met aankoopoptie

OFFICIEEL: KV Oostende huurt Sibbick (21) met aankoopoptie

04-08-2020 17:24 Laatste update: 19:35
6

De totale make-over van KV Oostende gaat vrolijk verder. Deze dinsdag nog zou alweer de tiende zomerversterking zijn handtekening zetten onder een contract in de Diaz Arena. Het gaat om Tony Sibbick, die overkomt van Barnsley FC.

Volgens Het Laatste Nieuws is de deal tussen Barnsley en Oostende zo goed als rond. Het zou gaan om een definitieve transfer, al is het voorlopig niet bekend voor hoe lang de Brit tekent. Sibbick is een 21-jarige verdediger, die zowel in het hart van de defensie als op de zijkant zijn streng trekt.

Het voorbije seizoen kwam hij tot zeventien basisplaatsen bij Barnsley, dat uitkomt in de Engelse Championship. In de winterstop verhuurde zijn werkgever hem aan het Schotse Hearts, maar mede door de corona-uitbraak bleef zijn bijdrage daar beperkt tot twee duels.

Nu moet Sibbick de achterhoede van KVO komen versterken. De youngster past alvast perfect binnen de nieuwe visie van de club. Sinds de overname door PMG streeft Oostende naar jonge, talentvolle voetballers met doorgroeimogelijkheden. Niet toevallig waren de vorige negen versterkingen allemaal prille twintigers.

Update: KV Oostende heeft dit nieuws nu ook zelf bevestigd.