Gazzetta zet Lukaku in top-vijf van voorbije Serie A, ook Nainggolan scoort hoog

Gazzetta zet Lukaku in top-vijf van voorbije Serie A, ook Nainggolan scoort hoog

04-08-2020 15:37 Laatste update: 15:58
1

La Gazzetta dello Sport heeft haar top-100 van het voorbije Serie-A-seizoen opgesteld. Romelu Lukaku staat er goed op in Italië: de prestigieuze sportkrant is van mening dat er slechts vier zeven spelers beter presteerden dan de recordtopschutter van de Rode Duivels. Er zijn ook eervolle vermeldingen voor Radja Nainggolan en Sofyan Amrabat.

Volgens La Gazzetta waren enkel Paulo Dybala (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Cristiano Ronaldo (Juventus) en Alejandro Gomez (Atalanta) van grotere waarde dan Lukaku. Onze landgenoot was in zijn debuutseizoen voor Internazionale meteen goed voor 29 treffers, waarvan 23 in de Serie A. Mede dankzij die doeltreffendheid verzekerden de manschappen van Antonio Conte zich van de tweede stek in het eindklassement, na eeuwige rivaal Juventus.

Ook een tweede Belg siert de top-twintig, want Nainggolan palmt de vijftiende stek weg. Na zijn woelige jaar bij Inter keerde de gewezen Rode Duivel terug naar Cagliari, waar hij doorbrak in het Italiaanse voetbal. De hoofdreden voor die verhuis was de ziekte van zijn vrouw, die van Cagliari afkomstig is. Nainggolan imponeerde met sterk spel, leiderschap én knappe doelpunten.

Oude bekenden
Een verrassende naam in de bovenste regionen is Sofyan Amrabat. De middenvelder kon niet overtuigen bij Club Brugge, maar in dienst van Hellas Verona deed hij het uitstekend. Hij verdiende een transfer naar Fiorentina én is door La Gazzetta dello Sport uitgeroepen tot de op zeven na beste speler van het afgelopen Serie A-seizoen. Lazio-goudhaantje Sergej Milinkovic-Savic, ex-KRC Genk, eindigde als veertiende.