Vandenbempt snapt niets van kritiek: “Pluim aan Pro League en voetbalbond”

Vandenbempt snapt niets van kritiek: “Pluim aan Pro League en voetbalbond”

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 07:14di 04-08-2020 om 07:14

Onder meer viroloog Marc Van Ranst en Antwerps gouverneur Cathy Berx hadden kritiek op de feestende Antwerp en Beerschot-spelers. Tijdens Extra Time liet Peter Vandenbempt weten niet akkoord te zijn met alle kritiek.

"Ik begrijp daar helemaal niets van", citeert Sporza. "Iedereen wordt getest, ook de staf. Ze mogen samen trainen en ze voetballen 90 minuten tegen elkaar, waarbij het speeksel en zweet ook in het rond vliegen. Maar na de match moeten ze dan ineens afstand houden."

Volgens Vandenbempt wordt het voetbal te veel geviseerd. "Het voetbal wordt wat dit betreft gewoon te veel geviseerd. Het heeft natuurlijk een slecht imago en sommige mensen kijken ernaar en begrijpen niet waarom het voetbal meer mag dan anderen. Maar weinigen zien het voetbal als een belangrijke bedrijfstak. De Pro League doet er alles aan om voetbal te kunnen organiseren, net zoals de horeca of de reissector dit doet."

De commentator heeft lof voor de Pro League en de Voetbalbond. "Ik was afgelopen weekend op beide matchen en ik moet een pluim geven aan de Pro League en voetbalbond voor de superprofessionele manier waarop ze georganiseerd waren. En toch worden ze zwaar onder druk gezet. "Als je niet oppast, wordt er komend weekend niet gevoetbald." Dat vind ik bijzonder jammer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

(210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws