Touré onthult zwakke plek van 'ongelooflijke' Virgil van Dijk

Touré onthult zwakke plek van 'ongelooflijke' Virgil van Dijk

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 21:00ma 03-08-2020 om 21:00

Virgil van Dijk is een 'ongelooflijke speler', maar heeft wel degelijk een zwakke plek, zegt Kolo Touré. De Ivoriaan denkt te weten waar de verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal te pakken is.

Van Dijk wordt gezien als een van de beste verdedigers ter wereld. "Het is een ongelooflijke speler, een topspeler", zegt Touré tegen Stats Perform News. "Hij heeft snelheid, hoogte, hij kan springen en heeft techniek... Hij kan het spel verschuiven met zijn lange ballen, hij heeft alles!"

Maar Van Dijk is zeker niet onverslaanbaar, zegt Touré. "Ik heb weinig spelers één-tegen-één tegen hem zien staan. Dat is zijn zwakte. Hij is heel lang en als je hem aanvalt met de bal, heeft hij het moeilijk, maar hij is wel heel slim."

"Hij is slim, omdat hij goed uitzakt. Maar als je hem in de één-tegen-één heel agressief benadert, kun je hem verslaan", zegt Touré. "Het is een heel slimme speler. Hij heeft Joe Gomez aan zijn zijde. Goede spelers kunnen hem altijd helpen. Hij heeft ze om zich heen en dat maakt zijn spel makkelijker. Hij heeft zóveel kwaliteiten!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws