Ex-speler Club Brugge wordt held van de straat en helpt brand van buur te blussen

Ex-speler Club Brugge wordt held van de straat en helpt brand van buur te blussen

03-08-2020 19:30
11

Voormalig profvoetballer Günther Vanaudenaerde (36) heeft zich afgelopen weekend van zijn mooiste kant getoond. De ex-speler van onder andere Club Brugge en KVC Westerlo ging eigenhandig een brand te lijf.

Werkend in zijn broodjeszaak zag Vanaudenaerde hoe er brand uitbrak aan het huis aan de overkant van de straat. "Er was plots wat commotie tussen de buren op straat", vertelt Vanaudenaerde in Het Nieuwsblad.

Het bleek te branden bij de buren. Vanaudenaere haalde de blusser en ging de brand te lijf. "Omdat wij hier ovens hebben is die iets groter dan normaal. Zonder al te veel na te denken ben ik naar binnen gelopen. De vlammen sloegen tot tegen het plafond. Het was dus echt wel stevig aan het branden."

De blusser werd helemaal leeggespoten. "Dat had duidelijk zijn effect. Maar het viel me wel op hoe hard het vuur weer oplaaide als ik even ophield. Bovendien brandde het vlak naast de gashaard, dus ik kreeg toen wel wat schrik", aldus Vanaudenaerde.

Niet veel later arriveerde de brandweer, die de brand onder controle kreeg. "Het heeft stevig gebrand, dus hij heeft zeker goed gehandeld. Zonder hem hadden de vlammen een tijd langer vrij spel gehad. Chapeau voor zijn optreden", klonk het met lof voor de ex-profvoetballer.