Dag des oordeels voor Antwerpse clubs, dinsdag duidelijkheid of voetbal kan

Dag des oordeels voor Antwerpse clubs, dinsdag duidelijkheid of voetbal kan

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 17:59ma 03-08-2020 om 17:59

De clubs uit Antwerp weten nog steeds niet of ze wel aan de competitie kunnen beginnen. Gouverneur Cathy Berx heeft daarover nog steeds geen beslissing genomen. Zij komt dinsdag samen met Celevel, dat advies zal geven aan de gouverneur.

Antwerp neemt het zaterdag op tegen Moeskroen, terwijl KV Mechelen een dag later RSC Anderlecht moet ontvangen. Die clubs hebben echter nog geen uitzondering gekregen op de coronamaatregelen, waardoor die wedstrijden op helling staan.

"Volgens het reglement is enkel contactloos sporten toegelaten in Antwerpen, conform het advies van Celeval. Groepssporten kan enkel voor minderjarigen, in bubbels van 10", zegt Berx bij Sporza.  "De voetbalcompetitie kan beginnen, maar er kan niet gespeeld worden op Antwerpse bodem."

Toch is er nog een mogelijkheid dat dat wel kan, als Celeval positief advies geeft. Daar is viroloog Steven Van Gucht echter geen fan van. "Voetbal is een contactsport en kan dus eigenlijk niet in Antwerpen", zegt Van Gucht, die dinsdag ook op de vergadering zal zijn. "Wij zullen een advies geven, maar het is de politiek die beslist", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten voetbalclubs een uitzondering krijgen?

(229 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws