Van Ranst stelt oplossing voor: “Gele kaart na niet naleven corona-afspraken”

Van Ranst stelt oplossing voor: “Gele kaart na niet naleven corona-afspraken”

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 14:14ma 03-08-2020 om 14:14

Viroloog Marc Van Ranst maakt zich sterk om de coronamaatregelen ook tijdens het voetbal na te leven. Er kwam eerder al kritiek op de manier van vieren van Antwerp na de bekerwinst tegen Club Brugge.

"Enerzijds begrijp ik dat je bijzonder blij bent als je de beker wint of kampioen wordt", laat Van Ranst aan Sporza weten. "Anderzijds zijn er afspraken gemaakt met de Pro League dat het vieren wat discreter zou gebeuren en dat de spelers dus niet op of aan elkaar zouden gaan hangen."

De regels moeten nageleefd worden. "Dat er gevoetbald kan worden, is op voorwaarde dat de protocols nageleefd worden. Het zou bijzonder spijtig zijn wanneer het voetbal opnieuw gestaakt moet worden. Ik denk dat de Antwerpse clubs zichzelf geen plezier gedaan hebben door de afspraken niet te volgen."

Beerschot
Voetballers worden vaak getest. "Dat klopt, maar bij Beerschot was er de dag voor de wedstrijd nog een positief geval. Die persoon zit nu in quarantaine. Er is dus wel degelijk een mogelijkheid op COVID 19-besmetting binnen de ploeg, dat kun je nooit uitsluiten. Daarom was er ook met de ploegartsen afgesproken om heel erg op te letten. Dat is niet gebeurd en dat is spijtig."

Het contact tijdens de wedstrijd is beperkt, zegt Van Ranst. "Als je dat uitrekent, is dat eigenlijk bijzonder beperkt", weet Marc Van Ranst. "Bepaalde situaties kun je niet vermijden, want dan heb je geen voetbal meer. Maar het op elkaar liggen, dat verandert het voetbal niet als je dat een paar weken niet doet."

Oplossing?
De viroloog stelt ook een oplossing voor. "Toch blijkt dat heel moeilijk te lukken. Misschien is een gele kaart een heel eenvoudige oplossing. Dan kun je er zeker van zijn dat het na een paar keer niet meer gebeurt. Want nu zullen sommige mensen de indruk krijgen dat voetballers wat meer mogen dan de anderen. Dat is een fout signaal en het kan beter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou dit een goede oplossing zijn?

(272 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws