Mogelijk geen KV Mechelen – Anderlecht? “Dan spelen we geen wedstrijd”

Mogelijk geen KV Mechelen – Anderlecht? “Dan spelen we geen wedstrijd”

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 13:46ma 03-08-2020 om 13:46

KV Mechelen neemt het op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen thuis op tegen RSC Anderlecht. Door de situatie in Antwerpen is het niet zeker of de match kan doorgaan. Tegenover Sporza geeft Frank Lagast meer informatie.

"Onze spelers zijn vandaag vrij, morgen is een training gepland in de bubbels, en dus uiteraard zonder contact", zegt algemeen directeur KV Mechelen Lagast. "Verder dan morgen kunnen we voorlopig niet kijken. We verwachten vandaag of morgen immers uitsluitsel over voetbal in de provincie."

KV Mechelen wacht de situatie af, maar houdt ook een doemscenario in het hoofd. "We gaan ervan uit dat spelen en trainen aan elkaar gekoppeld zijn. Als we deze week niet mogen trainen op onze terreinen, dan spelen we komend weekend ook geen wedstrijd."

Buiten Antwerpen?
KV Mechelen kan misschien buiten Antwerpen trainen, maar dat is Malinwa niet van plan. "Voor KV Mechelen staat gezondheid altijd voorop, wij gaan dus geen creatieve oplossingen zoeken om toch aan 100% te trainen of een match te spelen."

"In een ander stadion spelen (KV Mechelen ontvangt zondag Anderlecht, red), gaan we sowieso niet doen. In ons eigen stadion hebben we alles zelf onder controle, ook de veiligheid van onze spelers en medewerkers”, besluit Lagast.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk jij dat de match wordt afgelast/verzet?

(487 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws